MUST READ! XD Garnier Micellar Cleansing Water Review! ^__^

[DISCLAIMER: This post will be in Indonesian & English, and is written honestly based on my own experience]


Assalamu Alaikum, Konnichiwa!

Beberapa saat yang lalu kan aku sudah posting tentang keseruan di acara Launching Garnier Micellar Water di Indonesia, kan?
Jadi hari ini, sesuai janji, aku akan share opini / review aku tentang OH-SO-RAVED Product ini!

A while ago, I have posted about my fun experience in the Launching of Garnier Micellar Water in Indonesia, right?
So today, as promised, I'll share to you my opinion / review about this OH-SO-RAVED product! 


PRODUCT KNOWLEDGE

Sebelum mulai review-nya, aku share sekilas tentang Micellar Water, ya.
before we start the review, let me tell you a bit about "Micellar Water".
.
Garnier Micellar Cleansing Water Review Sheema Sherry Kawaii Hijabi Hijab Muslim Muslimah Halal Cosmetics
Micellar Water is a Facial Cleanser with water-like texture, which can softly lift dust, dirt, even waterproof makeup without rinse. It contains "Micelle Technology" that works effectively like magnet, so it is faster than the usual makeup remover.
Garnier Micellar Cleansing Water Review Sheema Sherry Kawaii Hijabi
4 Reasons why Garnier claimed that we might want to choose Garnier Micellar Water: 
1. It's good for sensitive skin
2. It's fast
3. Making cleansing routine simpler
4. It's soft for our skin
Garnier Micellar Cleansing Water ini punya dua varian, yaitu seperti di bawah ini:
This product has two variants, like shown below:
Garnier Micellar Cleansing Water Review Sheema Sherry Kawaii Hijabi Hijab Muslim Muslimah Halal Cosmetics
Micellar Cleansing Water (Pink) for Normal and Sensitive Skin, and Micellar Cleansing Water PURE ACTIVE (Blue) for Oily Skin
Garnier Micellar Cleansing Water Review Sheema Sherry Kawaii Hijabi

Sekarang kita lihat deskripsi keduanya secara samping-sampingan ya. Dari penjelasan produknya, hanya beda sedikit aja, dan bahkan di kandungannya juga CUMA BEDA 1 BAHAN AJA, yaitu, yang BIRU alias untuk kulit berminyak mengandung "Alcohol Denat". Yup, jadi buat kalian yang sensitif banget sama alkohol atau memang mau menghindari aja, kalian sudah tahu ya mau pilih yang mana ^_^ Teksturnya sendiri benar-benar terasa seperti air, dan nggak ada bau apa-apa.

Now let's take a look at the product description side by side. We can see only minor differences in the product explanation and even, THERE IS ONLY 1 DIFFERENT INGREDIENT, it's the existence of "Alcohol Denat", found in the BLUE variant. Yup, so for you whose skin is sensitive to alcohol or simply want to avoid this ingredient, you've known which one to choose ^_^ The texture itself feels so much like water, and has no scent at all.

HARGA? 
Harganya murah banget!!!!! It's only IDR 30,000, come on *sparkly eyes*

IS IT HALAL?
YES!!! YESS!! YESS!! It's already Halal-certified!

Nah itu penjelasan singkat mengenai Micellar Water-nya Garnier. Sekarang, kita lihat performanya ya.
So that's a brief knowledge about the product, now, let's take a look at it's performance.

***

PRODUCT PERFORMANCE

Aku punya kedua varian Garnier Micellar Cleansing Water, tapi aku pakai yang PINK saat ini, karena kulitku sekarang sudah tidak seberminyak dulu, dan cenderung sensitif. Dalam postingan ini aku akan tunjukkan performa produk yang Pink untuk menghapus makeup full aku seperti di bawah ini:

I have both variants of the product but currently I use the PINK one, since nowadays my skin is not as oily as before and tend to be sensitive. In this post I will show you the performance of the Pink one to remove my full makeup like below:
Garnier Micellar Cleansing Water Review Sheema Sherry Kawaii Hijabi Hijab Muslim Muslimah Halal Cosmetics

The list of products I used here:

Foundation: Makeup Forever Ultra HD Invisible Cover Foundation (Shade Y245 / HD 120)
Under-eye Concealer: Witch's Pouch Selfie Perfect Concealer (Shade #23 : Natural Beige)
Powder: Ultima II Delicate Translucent Face Powder with Moisturizer (Shade Neutral)
Blush: Ultima II Delicate Shine Blush (Shade: Sahara Rose)
Eyebrows: Etude House Drawing Eyebrow (Shade #7 : Light Brown)
Eyeshadow: Sariayu Trend Warna Krakatau Eyeshadow Kit (Shade #1, #2, #6)
Eyeliner: Dolly Wink Liquid Eyeliner (Black)
Mascara: Missha The Style 4D Mascara (Black)
Nose Contouring: Canmake Nose Shadow Powder - Shading & Highlighter
Lipstick: Ultima II Pro Collagen Lipstick (Shade: Spice)

***

Let's start cleaning the eye makeup first~

Garnier Micellar Cleansing Water Review Sheema Sherry Kawaii Hijabi

Foto di atas menunjukkan makeup mata aku sebelum dan sesudah 1 kali ditekan dengan kapas yang sudah dituangkan Garnier Micellar Cleansing Water, dan ditarik lembut. Cara pakai produk ini memang dengan:
3T:
TUANG produk ke kapas
TEKAN ke kulit wajah yang ber make-up selama beberapa detik dulu
TARIK perlahan dan lembut kapasnya untuk mengangkat makeup dan kotoran

The photo above showed my eye makeup before and after 1 cotton pad with the product on it was applied on my eyes. How to use the product? It's in 3 steps: 1. Pour the product to a cotton pad, 2. Press the cotton pad on our skin for some seconds, 3. Then swipe the cotton pad gently to lift the makeup and dirt.

Garnier Micellar Cleansing Water Review Sheema Sherry Kawaii Hijabi

Nah, di atas ini menunjukkan berapa banyak kapas yang aku pakai untuk membersihkan keseluruhan makeup. YUPPP!!! Cuma 3 (TIGA) kapas! TAPI AKU PAKAINYA BOLAK-BALIK YA. Jadi bekas lipstick aku di sini nggak kelihatan, karena ada di bagian belakang kapasnya. Untuk meyakinkan diri sendiri kalau sudah cukup bersih dengan 3 kapas bolak balik, aku ambil kapas keempat. Dan hasilnya, ternyata benar, makeup aku yang di atas sudah bersih.

Above picture showed how many cotton pads I used to remove the whole makeup on my face. YUPPP!!! Only 3 (THREE) pads! HOWEVER, I USED THE PADS ON BOTH SIDES. So the lipstick stains were not visible on the pads here because I rubbed my lips using the other side of the pad. To make sure that 3 cotton pads on both sides were enough to clean all the makeup, I took the 4th one, and it turned out that my face had indeed become clean.

Kadang kalau makeupnya lebih heavy (maksudnya lagi pakai lipstick atau maskara yang agak susah dihapus), aku butuh 4 kapas bolak balik. But THAT'S ALL (so far).
FYI ya, makeup kaya di atas itu buat aku udah makeup lengkap banget, karena biasanya, aku lebih prefer NO EYEMAKEUP AT ALL, dan jadinya bersih-bersih makeupnya lebih cepat deh.

Sometimes when I used heavier makeup (which means when I used lip products or mascara which were more difficult to be removed), I needed 4 cotton pads on both sides. But THAT'S ALL (so far).

FYI, I consider the makeup like above one as a very "complete"makeup look, because usually, I prefer NO EYEMAKEUP AT ALL, thus the makeup cleansing activity is usually even faster.


***

MY FINAL THOUGHT

Final thought aku, hmmm... Aku senang banget mengenal produk ini. Kenapa? Karena semenjak aku tahu ada Micellar Water, aku akhirnya nemuin jawaban yang kucari tentang makeup remover idaman (?), dan selama ini aku selalu pakai Micellar Water. Hanya aja, Micellar Water yang aku pakai selama ini memang terbilang sangat mahal, I mean, di atas IDR 200,000 hanya untuk menghapus make up-nya aja (belum skin care lainnya, belum kosmetik nya, hehe). Nah, saat nyoba performa-nya Garnier Micellar Cleansing Water dan cukup puas, plus harganya yang CUMA IDR 30,000 (iya lah "cuma" jadinya kalau dibandingkan dengan produk Micellar Water yang biasa aku pakai), aku jadi merasa buat sekarang aku pakai ini aja! Hehehe. Hemat!

My final thought, hmmm... I'm so happy to know this product. Why? Because since I first discovered Micellar Water, I finally found the answer to my search of a dream makeup remover (?), and have been using Micellar Water since. However, the Micellar Water I used so far was considered very expensive, I mean, it's above IDR 200,000 only to clean my make up (I haven't mentioned other skin care and cosmetic products that I have to buy as well). That's why, after trying Garnier Micellar Cleansing Water's performance and feeling quite satisfied about it, especially because the price is ONLY IDR 30,000 (yes, I said "only", if compared to my previous Micellar Water product), I think for now on I'll just start using this product! Much money saving!

Garnier Micellar Cleansing Water Review Sheema Sherry Kawaii Hijabi

So far aku merasa performanya mirip-mirip kok sama yang mahal itu. TAPI aku belum bisa lihat perbandingan lain sih untuk sekarang. Maksudnya, apakah produk Garnier ini ada efek samping jangka panjang kah, atau produk yang lebih mahal itu lebih unggul di sisi apanya kah, pokoknya so far, kalau pengalaman singkatku selama beberapa minggu ini, aku rasa mirip-mirip aja performa nya, even terasa better karena sudah halal-certified dan harganya-yang-murah-banget-itu-loh. Hahaha.

So far, its performance is quite similar to the expensive one I used. HOWEVER for now I haven't found any other things to compare from both just yet. I mean, whether this Garnier has side effect  in long term from being so cool yet so cheap, or whether the more expensive product has excelled in any other ways that can't be seen for now, but so far, during my experience this past weeks, I think both products' performance is similar', but Garnier feels even better because it's already halal-certified and, uhm... the oh-so-cheap price! Hahaha.

Dari yang aku pelajari saat ikut acara Launching, mbak Meythia dan Mas Pandu dari Garnier jelasin kalau produk Garnier Micellar Cleansing Water yang diluncurkan di Indonesia ini sudah disesuaikan dengan kulit orang Asia. Sebenarnya aku nggak begitu paham maksudnya, apakah artinya kandungannya agak sedikit berbeda dengan yang di Eropa, Amerika, etc, atau bagaimana *shrug*. Pastinya, aku merasa cocok-cocok aja. Seandainya nanti ada perubahan atau efek yang bagaimana-bagaimana, akan aku update di sini.

From what I learned during the product launching event, Ms. Meythia and Mr. Pandu from Garnier explained that Garnier Micellar Cleansing Water products released in Indonesia have been designed for Asian skin. I didn't really get what they meant, whether it meant that the ingredients from the products here were slightly different from the ones in Europe, America, etc, or how, *shrug*. The point is, I feel it works just fine for me. If only later I get any side effects or other stories to tell, I'll update this post.

Garnier Micellar Cleansing Water Review Sheema Sherry Kawaii Hijabi Hijab Muslim Muslimah Halal Cosmetics
Mr. Pandu & Ms. Meythia from Garnier explained about the product to us on the Launching/Pajama Party Event.

Terus, saat itu juga diadakan demo / uji kelembaban kulit, untuk membuktikan klaim bahwa setelah menggunakan produk ini, tingkat kelembaban kulit kita akan naik berapa persen, gitu. Salah satu teman blogger kami ada yang nyoba, dan kelihatannya di alat tes nya benar sih, before after produk ini tingkat kelembabannya naik. Cuma kalau aku sendiri setelah pakai, rasanya biasa aja, kadang-kadang terasa kesat juga seperti perasaan sehabis cuci muka gitu.

There's also a skin moisture check / demo in the event, to prove the claim that this product may increase skin moisture level. One of my blogger fellas tried it herself, and yeah, it looks like for real, the tool they used showed that her skin moisture percentage increased after she applied the product onto her skin. As for myself, I don't really feel anything though, I mean, sometimes after using the product, my face felt kind of tight, just like how the face usually feels after using facial wash.
                                                 
Garnier Micellar Cleansing Water Review Sheema Sherry Kawaii Hijabi Hijab Muslim Muslimah Halal Cosmetics

Mengenai klaim nggak perlu cuci muka lagi dengan air setelahnya, hmm... aku nggak berani ambil resiko sih jadi aku nggak pernah benar-benar nyoba begitu. Kayaknya belum lega aja kalau belum cuci muka juga dengan air dan facial wash. Dan mungkin kalau mau uji coba semacam itu, aku akan butuh lebih dari 3 kapas kali ya supaya benar-benar yakiiiiin. Hehehe.

About the claim that we don't need to rinse our face after makeup cleansing using this, hmmm... I didn't want to take risks, actually, so I never tried. I just didn''t feel relieved enough if I didn't wash my face afterwards, hahaha. And maybe someday if I want to try the no-rinse method, I will need more than 3 cotton pads to reaaaaallyy make sure that my face is already totally clean. Hehehe. 

So... the conclusion...

- Works just like the expensive product, so far!
- CHEAP, only IDR 30,000 !
- Small package, lightweight
- Light just like water, and no scent at all
- Have two variants for those who needs alcohol in the ingredients and those who can't tolerate alcohol.
- It's micellar water, come on! So it just feels better and faster than other non-micellar water makeup remover products
- it's HALAL-CERTIFIED already (by the time it's launched, the label hasn't been in the product, but they said, soon will)


- Err... I'm not paid to say this... err.. I still haven't found any Con so far. Hehe.
We'll see apa nanti setelah aku tes kemampuan no-rinse nya, akan nambah list Pros, atau masuk ke Cons! XD


WOW GARNIER, WOW! Well done with this product!! Yaayy!!! XD 

So this is my HONEST review of this product, thank you so much for reading this! I hope you like it and find it informative and useful, aaaand... see you on my next post!

Jaa Ne!!!!


4 comments

  1. Kalau baca review produk yang bagus begini jadi pengen cepet-cepet ngabisin yang udah ada biar bisa nyobain. Hahaha πŸ˜ƒπŸ˜†

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha iyaaaa apalagi kalau bisa gantiin produk yg lebi mahal dengan harga lebi murah dan kualitas oke jg XD seneng banget deh heheheh ❤️❤️

      Delete
  2. Aku baru cobain sekali lgsg suka sama Micellar Cleansing Water.
    Karena kebanyakan tuang ke kapas, pas tekan dan usap mata ga sengaja masuk ke mata cairannya. Langsung panic! Tapi setelah di rasa ga perih sama sekali 😍 Sukaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh iyaaa kaaan XD alhamdulillah dari kemarin juga dapet komen yang sependapat giniii ❤️πŸ’–❤️πŸ’–❤️πŸ’–

      Delete

I'd love to hear your magical words! and... oh! please leave your link so I can visit you back! ^_^