Baby Care Products from Korea? It's MOONIC! (Sponsored by Althea Korea)

Assalaamu Alaikum, Konnichiwa!

Untuk yang sedang hamil seperti aku, mungkin sudah mulai terpikirkan untuk menyiapkan peralatan bayi bahkan dari sebelum si bayi lahir, termasuk salah satu yang paling penting yaitu produk perawatan tubuh dan kulitnya. Kulit bayi jauh lebih rentan daripada kulit orang dewasa, apalagi kalau ternyata si bayi termasuk yang kulitnya sensitif. Kasihan banget kan kalau kita sampai salah menyiapkan produk, yang ternyata terasa terlalu "keras" untuk si bayi?

Some pregnant women (like me) might have started to think about preparing their babies' stuff even before the babies are born, including one of the most important stuff: baby body and skin care products. Babies' skin is much more fragile than us adults, especially if the babies have sensitive skin type to begin with. It would be problematic if we mothers choose wrong products which are too "harsh" for the babies' skin.  

Jadi idenya, bagaimana kalau kita memulai dengan memilihkan produk-produk bayi yang memang dirancang khusus untuk kulit sensitif dan berkebutuhan lebih, seperti kulit kering? Yup! Benar banget! Senangnya, aku baru saja dapat kesempatan untuk kenalan dengan produk perawatan tubuh bayi DARI KOREA, yang datang dalam Holiday Box akhir tahun 2016 dari Althea (ini box ke-5 ku yang disponsori Althea)!

So, the idea is to start choosing baby care products which are indeed designed for sensitive skin and skin with higher needs, like very dry skin to begin with. Yes! And I'm so grateful that I got a chance to be introduced to a baby care line from KOREA by Althea Korea through its 2016 end of the year Holiday Box (this is my fifth sponsored box from Althea!)!  

MOONIC: BABY CARE LINE FROM KOREA
Baby Care Products from Korea? It's MOONIC! (Sponsored by Althea Korea) Sheema Sherry Kawaii Hijabi Baby Gear Beauty Blogger Muslim Moonic Cure Bath Cure Oil

Aku dapat box ini dari Althea pada awal Januari 2017, seneng banget saat lihat bahwa aku mendapat dua produk untuk calon bayiku, yaitu Moonic Cure Bath, dan Moonic Cure Oil. Aku akan membahas kedua produk ini satu persatu di bawah. Lanjut baca yah ^_^

I got this box from Althea in early January 2017, I was happy to find out that they sent me two products for my soon-to-be-born Baby, and it is Moonic Cure Bath, and Moonic and Moonic Cure Oil. I'll talk about the products one by one below. Please continue reading ^_^ 

Moonic adalah produk perawatan kulit bayi dari Korea dengan tagline "Mother's Skin Recipe". Produknya meliputi sunblock, cream, massage cream, oil, balm, lotion, dan bath soap. Brand ini adalah "sister company" dari Moonya Moonya, merk clothing anak-anak yang terkenal di Korea, yang telah berdiri selama lebih dari 20 tahun.    

Moonic is a Korean Infant Skin Care brand with tagline "Mother's Skin Recipe". The products including sunblock, cream, massage cream, oil, balm, lotion, and bath soap. Moonic itself is a sister company of "Moonya Moonya", A famous children clothing company in Korea, which has been established for over 20 years.

Baby Care Products from Korea? It's MOONIC! (Sponsored by Althea Korea) Sheema Sherry Kawaii Hijabi Baby Gear Beauty Blogger Muslim Moonic Cure Bath Cure Oil

Moonic nggak mengandung pengawet sintetis, ethanol, mineral oil, pewarna buatan, atau parfum sintetis, maka produk ini cocok untuk anak-anak yang punya masalah dermatitis atopik. Apalagi, produk perawatan ini punya 4 kandungan spesial untuk menutrisi kulit. Moonic juga punya formula yang sudah dipatenkan, yaitu "COS-5", terdiri dari ekstrak 5 tumbuhan alami yang bermanfaat yaitu: Cornus Kousa, Rosa Multiflora, Torreya Nucifera, Musa Basjoo,  dan Chlorantus Blaber.

Moonic contains no synthetic preservatives, ethanol, mineral oil, artificial dyes, or sythetic perfumes, thus it's suitable for children with atopic dermatitis. Moreover, its skin care has 4 special properties for replenishing skin. It also has a patented formula called COS-5, consisting of the extract from 5 natural plants: Cornus Kousa, Rosa Multiflora, Torreya Nucifera, Musa Basjoo, and Chlorantus Blaber.

*****
Moonic Cure Bath

Menurut web resminya, Moonic Cure Bath mengandung essential oil dari Lavender, yang bisa menenangkan tubuh dan jiwa (?), membersihkan kotoran tubuh yang keluar lewat keringat. Lalu, ada tiga bahan utama untuk meng-hidrasi tubuh, yaitu Ceramide 3, Sodium Hyaluronate, dan Polyglu-tamic Acid, juga bahan-bahan alami yang sudah dipatenkan dengan sebutan Cos-5TM , melindungi kulit kita dan menjaga kelembaban tinggi di kulit yang kering.

According to the official web, Moonic Cure Bath "containing essential oil from Lavender that tranquilizes your mind and body, remove the waste eliminated through perspiration. Also three major substances of hydration, Ceramide 3, Sodium Hyaluronate, and Polyglu-tamic Acid, with a patented natural ingredients, Cos-5TM, protect your skin and maintain a high level of moisture on dry skin."

Dari semua deksripsi di atas, klaim nya adalah:
- Sangat melembabkan
- Lembut / ramah bagi kulit yang rentan, juga
- melindungi kulit dari kerusakan yang disebabkan dari luar.

From all the description above, it claims to be 
- highly moisturizing, 
- mild / skin-friendly for fragile skin, as well as
- protecting skin from damage caused by outside factors.

Baby Care Products from Korea? It's MOONIC! (Sponsored by Althea Korea) Sheema Sherry Kawaii Hijabi Baby Gear Beauty Blogger Muslim Moonic Cure Bath Cure Oil

MY EXPERIENCE WITH IT? 

I tried having a bath with this, and these were what I felt about the product: 

❤️ Cairannya terasa ringan (gak terlalu kental), dan transparan, seperti sampo bayi pada umumnya.
       The liquid felt light (not thick), and was transparent, just like the usual baby shampoo.


Baby Care Products from Korea? It's MOONIC! (Sponsored by Althea Korea) Sheema Sherry Kawaii Hijabi Baby Gear Beauty Blogger Muslim Moonic Cure Bath Cure Oil
The mild, transparent liquid
❤️ Nggak ada aroma kuat / mencolok. Ada aroma sitrus ringan, bercampur dengan aroma tanaman, atau minyak yang di-ekstrak dari tanaman. Aku nggak bisa nyium aroma Lavender-nya sih (maybe aku nggak gitu hafal dengan aroma lavender). Aroma produk ini secara keseluruhan mengingatkan aku sama "aroma produk bayi", tapi lebih ringan dan lebih terasa natural. Sesaat setelah dibilas, aku hampir nggak nyium aroma apa-apalagi yang tertinggal. 
     It didn't have strong smell. It had a mild citrusy scent, mixed with some kind of natural plants, or oil extracted from natural plants. I cannot tell the Lavender scent. This scent reminded me of a "baby product scent", but only milder and more natural. Soon after being rinsed, I hardly smelled anything left from the scent. 


Baby Care Products from Korea? It's MOONIC! (Sponsored by Althea Korea) Sheema Sherry Kawaii Hijabi Baby Gear Beauty Blogger Muslim Moonic Cure Bath Cure Oil

❤️ Busanya lumayan banyak. Kukira awalnya nggak akan terlalu banyak, tapi ternyata cukup lah, terutama untuk tubuh kecil bayi.
      It created quite much foam. I thought it wouldn't create that much, at first, but to me it's sufficient, especially for baby's tiny body.

❤️ Aku coba pakai di wajahku juga buat cek apakah produk ini benar-benar melembabkan dan ramah untuk kulit kering (iya, aku mendingan nekat coba ke wajahku dulu, daripada ke kulitnya my precious baby langsung, haha). Voila, ternyata sabun ini nggak membuatku merasakan ada sensasi kering setelahnya, dan juga nggak menyebabkan breakout.
      I tried it on my face to check if it was indeed moisturizing and friendly for sensitive skin (yes I'd better trying it on my face first then to my precious future baby's skin). Voila, it seriously didn't make me feel any drying sensation on my face, and it didn't cause any breakouts.

❤️ Sedangkan rasanya di tubuhku, aku bisa merasakan ada semacam "moisture film", seperti selaput / lapisan agak licin di kulit padahal setelah dibilas. Tapi nggak sampai bikin aku merasa "seperti membilas nggak bersih" sih.
     As for the feeling on my body, I could feel a slight "moisture film" still covering my body after the foam was being rinsed. My skin felt a bit "slick", but not until it felt like I didn't rinse my body enough.


The Foam

❤️Setelah tubuh dikeringkan dengan handuk, kulitku terasa halus banget. Rasanya senang banget usap-usapin jari-jariku ke satu sama lain karena terasa halusnya.
    After being dried with towel, my skin felt so smooth. I loved to rub my fingers against each other to feel the smoothness of my skin from the bath.

❤️ Sayangnya, sabun ini nggak mengandung "no-more-tears formula", jadinya masih pedih di mata, walau sedikit. Tapi nggak tahu kan kalau bayi bisa tahan atau nggak. Jadi harus hati-hati banget nanti kalau memandikan si bayi.
     Unfortunately, it didn't have the "no-more-tears formula" . I still could feel my eyes hurt from the foam, even though just slightly. I wonder if my baby could bear with that, though.

OVERALL : 

Aku suka dengan sabun ini dan menurutku ini mild dan melembabkan seperti klaim-nya, akan tetapi aku berharap banget ini nggak terasa pedih di mataku (apalagi mata bayiku). 

I like this product and I think this is mild and moisturizing like it claims, however I really wish that it doesn't feel hurt when it gets to my eyes (and my baby's eyes).

PRICE:
It's original price is IDR 318,200, but currently on sale, so it's: IDR 284,100

WHERE TO BUY:
Althea Korea (for Indonesians, only accessible through the Althea App, available for Android and iOS) 



*****
Let's go to the next product: 

Moonic Cure Oil

Moonic Cure Oil terbuat dari 99% bahan alami, dan kandungan hypoallergenic (nggak menyebabkan alergi) nya dapat melembutkan kulit tanpa iritasi. Benar-benar cocok untuk kulit yang rentan dan sensitif. Selain itu, kandungan argan, olive, camellia, dan macadamia oil menciptakan lapisan hidrasi di kulit untuk menjaga kulit tetap lembab, dan kandungan jojoba, apricot, dan lemon grass oil dapat menenangkan kulit bayi yang iritasi.

Moonic Cure Oil is made of more than 99% natural ingredients and its hypoallergenic base softens baby’s skin without irritation. It really suits fragile / sensitive skin. In addition, argan, olive, camellia, and macadamia oil ingredients create a layer of hydration on dry skin keeping it moist, as well as jojoba, apricot, and lemon grass oil ingredients soothes irritated baby’s skin.


Baby Care Products from Korea? It's MOONIC! (Sponsored by Althea Korea) Sheema Sherry Kawaii Hijabi Baby Gear Beauty Blogger Muslim Moonic Cure Bath Cure Oil

Dari segala manfaat yang disebutkan di atas, produk ini dapat digunakan sebagai:
- campuran air mandi bayi (masukkan paling banyak 10 ml ke bak mandi bayi)
- oil untuk pijat (misal untuk kulit kepala, persendian, atau kaki)
- pelembab kulit (dipakaikan di area yang kering)

From all the benefits described above, It can be used as:
- a mix with water for baby bath (drop up to 10ml of the Oil to Baby Bath)
- a massaging oil (such as for scalp, joints, foot) 
- a skin moisturizer (apply to dry areas) 

MY EXPERIENCE WITH IT?

❤️ Oil-nya transparan, dan teksturnya memang benar-benar terasa seperti "minyak". Dia nggak langsung kering seperti, misalnya, minyak kayu putih. Mulai mengeringnya (tapi tetap melembabkan) baru sekitar 20 menit setelah pemakaian.
      The oil was transparent, and the texture was pretty much oily. It didn't dry out quickly like, say, cajuput oil. It dried out (but still felt moisturizing) approximately after 20 mins.

❤️ Ada sedikit banget sensasi hangat saat pertama kali produk ini menyentuh kulit, mungkin karena konsistensinya yang tebal dan berminyak.
     It had a very slight warm sensation when first contacted my skin, probably from the thick, oily consistency.
       
❤️Aromanya benar-benar seperti minyak yang diekstrak dari tanaman. Mengingatkan aku sama  coconut, olive, argan oil dan natural oil lainnya yang pernah aku coba. Nggak ada aroma parfum / yang artifisial.
     It smelled totally like an oil from natural plants. It reminded me of coconut, olive, argan, and other oils I've tried. There's no additional perfumy/artificial scent.
Baby Care Products from Korea? It's MOONIC! (Sponsored by Althea Korea) Sheema Sherry Kawaii Hijabi Baby Gear Beauty Blogger Muslim Moonic Cure Bath Cure Oil

❤️Karena keringnya harus nunggu agak lama, jadinya oil ini memang bagus untuk pijat, karena kalau cepat kering, kulit jadi terasa kurang nyaman saat dipijat (terlalu kesat).
     Since it took quite some time to dry out, it's indeed good for massaging, because if it's too fast to dry, the skin would feel uncomfortable when being massaged.

❤️ Nggak lengket, hanya terasa "licin", terutama kalau digunakan di telapak tangan / jari, jadi bikin agak susah menyentuh barang, misalnya HP.
    It's not sticky, but it just felt "slippery", especially if used on palms/fingers, it would feel a bit uncomfortable to directly touch stuff like phone, for example.

❤️Untuk mengecek kadar ringannya, aku coba menggunakan ini untuk pengganti moisturizer wajahku khusus malam hari saja. Aku gunakan selama 3 hari, dan aku nggak mengalami breakout, sensasi rasa panas, atau apa. Sepertinya produk ini nggak menyumbat pori-pori? Nggak tahu juga sih.
    Mildness check: I used it on my face as a replacement for my current moisturizer (night only). I used it for 3 days, and it didn't cause me any breakout, burning feeling, etc. I guess it didn't clog pores? I don't know.


Baby Care Products from Korea? It's MOONIC! (Sponsored by Althea Korea) Sheema Sherry Kawaii Hijabi Baby Gear Beauty Blogger Muslim Moonic Cure Bath Cure Oil

❤️ Oil ini benar-benar melembabkan banget. Nggak ada rasa "kencang" saat aku bangun tidur. Aku juga pakaikan ini ke suamiku yang punya kulit super kering. Ada kulit yang "flaky" di area sekitar hidungnya, yang teksturnya terasa kasar, dan keesokan harinya setelah menggunakan oil ini, area tersebut jadi terasa lebih halus. 
     It's indeed moisturizing. I didn't feel tightness when I woke up. I also applied it to my Husband's very-dry-skin. He had flakiness around his nose, which texture felt coarse, and it got smoother the next day, after using this oil.

❤️Produk ini menenangkan kulit yang sedikit iritasi di daerah mata kananku (sepertinya iritasi karena menggosokkan kapas terlalu keras saat aku membersihkan makeup).
      It soothed the slightly-irritated skin near my right eye (I got the irritation from rubbing cotton too hard to my skin while makeup-cleansing, I guess). 

❤️ Aku bisa pakai ini juga untuk membersihkan area sensitif seperti pusar dan (maaf ya) puting payudara. Kulit mati atau kotoran yang tertinggal dari air kadang menempel di daerah ini dan agak sulit dibersihkan karena areanya sangat sensitif. Dengan oil ini, kotorannya jadi mudah dan cepat terangkat dengan lembut.
       I could also use this to cleanse sensitive areas of my body, like belly button and (sorry) nipples. Dead cells and dirt from water sometimes remained there and it was kind of not easy to clean because the areas are so sensitive. With this oil, it's now easier to lift the dirt fast and softly.  

OVERALL:

Menurutku produk ini ringan, natural, dan sangat melembabkan seperti klaim-nya. Aku bakalan seneng banget kalau baby-ku ternyata suka juga nanti, hehe. Produk ini akan sangat menolong bayi-bayi dengan kulit yang sangat kering dan sensitif. Aku sebenarnya nggak tau buat apa aku pakai ini juga untuk campuran mandi, sih. Aku rasa mandi dengan sabun-nya saja sudah cukup. Nggak direkomendasikan untuk dipakai sebagai moisturizer wajah (oleh ibu si bayi), ya. LOL, karena nanti wajahnya kelihatan seperti siap digoreng. Ini juga nggak untuk orang dengan kulit yang sudah berminyak banget dari sananya.

I think it is mild, natural, and highly moisturizing like it claims. I'll be so happy if my baby likes this too. Hehe. It would really help those with very dry and sensitive body skin. I honestly don't know why I want to use this for bath, tho. I'll just use the soap, and leave this for after bath massage or something like that. Not recommended to be used for face on day time (by the baby's mother), LOL. Your face would look like it's ready to be fried. Also not for those with already-so-oily skin. 

PRICE:
It's original price is IDR 363,700, but currently on sale, so it's: IDR 341,000

WHERE TO BUY:
Althea Korea (for Indonesians, only accessible through the Althea App, available for Androind and iOS) 


******

Baby Care Products from Korea? It's MOONIC! (Sponsored by Althea Korea) Sheema Sherry Kawaii Hijabi Baby Gear Beauty Blogger Muslim Moonic Cure Bath Cure Oil

Okay, I think that's all what I thought about these products! If you're interested to try them for your babies, you can directly check Althea! ^_^ 

Thanks for reading, and see you on my next post! ❤️❤️❤️

4 comments

  1. smg ntar cocok buat baby nya yahhh 😍😍😍 sehat selalu Sherry 😘😘😘😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Tori sayang!! Aaamiinn ❤️❤️❤️❤️

      Delete
  2. Semoga produknya cocok utk sang baby.

    ReplyDelete

I'd love to hear your magical words! and... oh! please leave your link so I can visit you back! ^_^